Parintele Dionisie Ignat de la Colciu despre „indreptarea” calendarului si persecutia celor care au tinut pe vechi

In anul 1923 “patriarhul”mason meletie metaxakis a convocat “conferinta pan-ortodoxa” in urma careia a fost adoptat calendarul papistas , cel impotriva caruia au fost rostite blesteme cumplite asa cum spune parintele Dionisie Ignat de la Colciu.

In alta ordine de idei , nu vorbim numai de indreptarea timpului , caci in calendarul BOR au inceput sa aiba loc si alte modificari .
În general, sfinţi precum Antonie cel Mare, Eftimie cel Mare, Grigorie Teologul de Dumnezeu Cuvântătorul şi alţii (n.r.: care, în calendarele noastre, ale celor de stil vechi, sunt trecuţi cu roşu) sunt trecuţi cu negru sau nu mai au deloc cruce; alţi sfinţi, la care oamenii au o evlavie deosebită, precum Sfinţii Ierarhi Spiridon sau Nicolae sunt încă însemnaţi după mai vechiul obicei.

Un alt caz este cel al Sfinţilor 40 de Mucenici din iezerul Sevastiei, despre a căror pătimire se scrie că este o simplă legendă sau că au fost trecuţi în calendar în acea zi sfinţi care au pătimit în locuri şi momente diferite şi, prin urmare, ceea ce ştie credinciosul de rând despre cei 40 de mucenici nu este adeverit de cunoştinţele istorice contemporane. Acest fapt a condus în timp la trecerea lor cu negru în calendar.

Usor , usor , in afara masurilor referitoare strict la indreptarea timpului astronomic,  ( desi si acest criteriu este pus la indoiala deoarece „calendarul indreptat” corecteaza timpul astronomic doar pana in anul sinodului de la Niceea , 325 , exact la fel cu cel papistasesc) , si denaturarea sensului si rangului  sarbatorilor si sfintilor si-au facut loc in calendarul adoptat la initiativa masonilor !

Acest articol a fost publicat în calendar stil vechi, ortodoxie, ortodoxie necenzurata, prigoana bisericii, prigoana vechilor calendaristi și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s