Zelotismul Sfantului Ioan Iacob Hozevitul si secularizarea ortodoxiei

Ducându-mă la P.F. Patriarh Teoctist cu memoriul acesta , patriarhul nu a avut o atitudine binevoitoare, spunând că nu trebuie să ne grăbim cu canonizarea sfinţilor închisorilor, că trebuie să o luăm încet, încet: „Ne-am grăbit deja cu canonizarea Sfântului Ioan Iacob, a spus, şi nu vom repeta acelaşi lucru cu cei care au pătimit pentru Hristos în închisori!
Dar oare de ce afirma preafericitul ca s-au grabit , oare din cauza zelotismului sfantului Ioan Iacob , care era diametral opus fata de politica ecumenista si de secularizare dusa de cei din Dealul Patriarhiei ?
Urmeaza un fragment din cartea sfantului , Din Ierihon catre Sion care este cat se poate de graitor :

CÂTEVA CANOANE DIN

PEDALION

Care opreste a ne ruga cu cei de altă credintă

Al 10-lea Canon al Sfintilor Apostoli opreste a ne ruga împreună cu ereticii si schismaticii măcar în casă de s-ar afla, se afuriseste si să nu fie primitla Sfintele Taine (adică să se împărtăsească).

Canonul 45 al Sf. Apostoli porunceste: Episcopul sau Preotul sau Diaconul care numai s-ar ruga cu ereticii să se afurisească si dacă l-ar primi să slujească ca preot să se caterisească.

La tâlcuirea Canonului 47 al Sf. Apostoli scrie Sf. Nicodim Aghioritul că latinii sunt eretici si nu au nici botez, nici Preotie, si dacă vreun Preot nu Botează pe cei ce se întorc la Ortodoxie, se afuriseste.

Si Canonul 33 din Laodicheia opreste, cu eretici si cu schismatici a te ruga.

Canonul 6 si 7 de la Soborul I Ecumenic porunceste: că cele de la început obiceiuri să le păstrăm.

Canonul 1 al Sf. Vasile cel Mare tot asa zice că ereticii si schismaticii trebuie să se Boteze.

Sfântul Sfintit Mucenic Chiprian tot asa zice că ereticii si schismaticii să se boteze.

Iar câtiva din Slujitorii Sfântului Altar din ziua de azi, defaimă aceste Sfinte canoane, numindu-le”Barieri ruginite”.

Canoane insuflate de Duhul Sfânt prin Sfintii Apostoli si prin Sf. Părinti ai celor sapte Sfinte Soboare Ecumenice. Zic că Canoanele de multă vechime pe care o au, au ruginit.Nu zic că ei de multă grăsime, si nefrică de Dumnezeu li s-a întunecat mintea si au năpârlit,căzându-le si părul, si barba si mustata, făcându-se ca femeile.Cum e chipul Domnului si al Sfintilor si cum e chipul lor? De aceea Sfintele Canoane ale Sfintilor ei le calcă în picioare.Dar predică sus si tare că sunt „Ortodocsi”.

Oare cum poate fi asociat cuvantul SFANT cu antihristicul steag al uniunii in necredinta ?

Stindardul ortodoxiei luptatoare a fost lasat jos si au adoptat steagul uniunii babiloniene europene .

Din pacate ecumenismul este in momentul de fata considerat firesc in BOR , numai cateva glasuri singulare luptand impotriva acestui curent satanic , si asta mai mult in mediul virtual ; au fost parasite bazele credintei ortodoxe si au fost puse bazele unei credinte de tip babilonic , in numele „iubirii fratesti” atotcuprinzatoare .

Publicitate
Acest articol a fost publicat în anticrestinismul UE, ortodoxie necenzurata, zilotism și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Zelotismul Sfantului Ioan Iacob Hozevitul si secularizarea ortodoxiei

 1. un pacatos zice:

  Si totusi Sfantul Ioan Iacob Hozevitul nu a intrerupt comuniunea cu BOR.
  Iata ca este HAR in Biserica Oficiala.

  Sfantul Siluan Athonitul a fost in comuniune cu Bisericile Nou Calendariste. Deci HARul este o certitudine in BOR. In plus, este o dovada, ca au fost Sfinti care nu s-au poticnit de calendarul nou.

  • marcel zice:

   @un pacatos :cine te a mintit pe tine ca Sf Ioan a avut comuniune cu cei de pe nou dupa ce a plecat din Romania?

   • AndreiD zice:

    Ia zi la ce manastire a fost egumen si a fost hirotonit preot Sf. Ioan?In comentariile tale am observat ca te crezi superior tuturor,ca sa nu mai zic de limbajul de manelist care-l ai.
    „12. De aceea, cel căruia i se pare că stă neclintit să ia seama să nu cadă. „(1Corinteni)

 2. marin zice:

  Daca a fost har mai demult prin iconomia divina nu rezulta ca ar mai fi har si acum ; BOR si toata ortodoxia oficiala e sub anatema impotriva ecumenismului data de ROCOR .
  Sfantul Ioan Iacob TOCMAI DIN CAUZA CALENDARULUI nou a plecat sa se sfinteasca departe de BOR si toata viata lui nu a mai slujit cu noi calendaristi .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s