Sfantul Mitropolit Filaret al Bisericii ruse din diaspora (ROCOR) despre anatema Sfantului Patriarh Tihon (video si transcript)

Iată la ce vreau să vă atrag atenţia, la ce mulţi nici nu se gîndesc. Părintele arhimandrit Constantin, pe care mulţi dintre voi îl cunosc probabil, răposatul redactor al revistei „Rusia Ortodoxă”, o adîncă minte creştinească, el, din toate realizările comunismului, cea mai straşnică o considera pe aceea că el a creat propria biserică mincinoasă, sovietică, pe care a împins-o mişeleşte sărmanului popor, în locul adevăratei Biserici, care s-a retras în catacombe. Să nu credeţi că exagerez şi că părintele Constantin exagera. Cîndva a avut loc sinodul local bisericesc a toată Rusia, în 1918. La acest sinod, toată Biserica Rusă, în frunte cu întîistătătorul său – patriarhul Tihon, i-a dat anatemei, i-a excomunicat din Biserică atît pe păgînii luptători cu Dumnezeu, cît şi pe toţi cei care vor coopera cu aceştia.

Acest articol a fost publicat în adevarata ortodoxie, Biserica din catacombe, ortodoxie necenzurata, serghianism și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sfantul Mitropolit Filaret al Bisericii ruse din diaspora (ROCOR) despre anatema Sfantului Patriarh Tihon (video si transcript)

  1. Pingback: Sfantul Mitropolit Filaret al Bisericii ruse din diaspora (ROCOR) despre anatema Sfantului Patriarh Tihon (video si transcript) - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Pingback: Adevărul de spre Biserica Rusă din Afara Graniţelor şi din Catacombe, adevărul despre „Patriarhia” Moscovei – câteva repere istorice de necontestat (I) | ortodoxul traditional

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s