Vai de capul meu. Vadim Tudor la Slatioara

Azi am vazut o inregistrare video care are nevoie de o sumedenie de comentarii si nuante, dar pe care nu ma simt in stare sa le articulez acum. O reproduc aici, mai cu seama pentru ca ma va ajuta in acest an, inca de la inceput, sa vad mai usor o farâma din bârna din ochiul meu.
(Note despre sursa: Desi erau disponibile pe youtube inca de acum trei luni, am gasit abia azi materialele video pe site-ul d-lui Aurel Botezatu, aflat de citava vreme intr-o corespondenta polemica cu IPS Vlasie, Mitropolitul BOSV. )

In zi de praznic, la Slatioara, un oaspete, politicianul Corneliu Vadim Tudor, e invitat sa tina cuvânt credinciosilor. Nu am fost in anul acela la Slatioara, si cind am auzit despre asta, am izgonit repede din gând imaginea politrucului calcând in curtea Sfantului Glicherie. Azi e pentru prima oara cind vad si aud ce a rostit Vadim Tudor acolo.

Sinistru, de pilda, ca a putut fi evocat in acel context Miron Constantinescu, unul din stalpii criminalului regim comunist. Vai de capul meu. Bataie de joc:

Mii de oameni in dreapta credinta, batjocoriti in numele interesului politic, la praznicul Schimbarii la Fata. Caci ce altceva decit batjocura sint ereziile si nazbitiile indrugate in altar si in fata obstei de invitatul la praznic, care a vorbit despre centre energetice ale planetei, civilizatia galactica a lui Dumnezeu, partidul lui Isus Hristos si a doua venire a Domnului, care, ostenit de 2000 de ani de suferinte, va trebui sa bata la cele 18 usi ale marilor denominatiuni ale lumii, daca nu-l ajutam noi prin unire.
Dezolanta si dezarmanta, usurinta cu care aceasta descindere tovaraseasca a ajuns sa maculeze praznicul Schimbarii la Fata. Sigur, nu sint socat de discursul lui Vadim tudor, care nu si-a facut decit numarul, ca de obicei, un politruc saltimbanc in exercitiul functiunii. Ci de primirea lui in altar intr-un moment pivotal al Sfintei Liturghii, precum si de usurinta cu care a fost invitat sa bata cimpii dupa voia inimii, cu o Biblie sub brat, deopotriva cu ierarhii.

Ma socotesc ultimul dintre pacatosi, si imi cunosc caderile, pe care le pun inaintea lui Dumnezeu, si ma rog pentru ingaduinta la Judecata din urma. Iertati-ma daca va tulbura aceste imagini. Dar ele sint de folos, ca sa ne amintim de ele atunci cind vom vorbi despre raznele altor credinte.

sursa

Prezenta politrucului parlamentar al uniunii babilonice europene antihristice in altar la Slatioara si faptul ca i s-a permis de mai marii ierarhiei sa predice sunt  rusinoase pentru adevarata ortodoxie .   Se pare ca unii ierarhi isi pun credinta mai mult in asemenea politruci eretici cripto-comunisti decat in Dumnezeu .

Totusi incercarea unor manipulatori din spatiul virtual de a compromite intreaga BOSV  in urma acestei intamplari este  josnica si hilara , stiut fiind faptul ca totusi vadim nu este membru al BOSV asa cum unii au insinuat, iar in saptamanile de rugaciune ecumenica in bisericile lor intra nu unul , ci o intreaga legiune de eretici de toate „confesiunile” .

Acest articol a fost publicat în erezii, serghianism și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s