Ştiri necenzurate despre Biserică – FRANCEZII SE TEM CĂ PLANUL PENTRU CATEDRALA PATRIARHIEI MOSCOVEI ESTE O ACOPERIRE PENTRU ACŢIUNI DE SPIONAJ

Francezii se tem că planul pentru catedrala patriarhiei moscovei este o acoperire pentru acţiuni de spionaj

 

Nimic nou sub soare. Niciodată.

(telegraph.co.uk) Unda verde pentru catedrala cu cupole în formă de ceapă prima care se construieşte în capitala franceză după mai bine de un secol – de lângă Turnul Eiffel, a fost considerată în Rusia drept o lovitură diplomatică genială de vreme ce alte două ţări cel puţin rivalizau pentru aceeaşi proprietate preţioasă aflată pe malul Senei.

 

S-au iscat însă rezerve profunde la Ministerul de afaceri externe francez, şi la Direcţia Centrală de Informaţii Interne (MI6-ul lor – serviciul secret de informaţii), pentru că clădirea se află la o aruncătură de băţ şi e de o alcătuire diplomatică foarte susceptibilă. Găzduind şi consiliului suprem al magistraţilor din Franţa, Palatul d’Alma – fostele grajduri ale lui Napoleon al III-lea – cuprinde şi serviciile poştale Elysee şi, mai presus de toate, cele 16 apartamente private ale consilierilor prezidenţiali. Şeful acestora este Jean-David Levitte, consilierul diplomatic de vârf al preşedintelui Sarkozy, care deţine mai multă putere decât Ministrul de Externe, precum şi şeful său de personal. Potrivit revistei săptămânale Le Nouvel Observateur, contraspionajul francez a fost îngrijorat îndeosebi pentru că Vladimir Kozhin, rusul însărcinat a încerca să cumpere terenul de 8.400 mp (90.400 sqft) era un fost agent KGB. Domnul Kozhin este şeful extrem de puternicului Departamentului de proprietăţi al Kremlin-ului, care are 50.000 angajaţi, deţine un imperiu de hoteluri şi administrează toate proprietăţile statului, inclusiv bisericile ruse de peste ocean.

Îngrijorările serviciilor de informaţii franceze s-au bazat şi pe faptul că se observase şi o creştere însemnată a activităţii de spionaj a Rusiei de la alegerea preşedintelui Sarkozy din 2007, ajungând la niveluri neatinse de pe la mijlocul anilor 1980.

sursa

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Ştiri necenzurate despre Biserică și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s