PAPA BENEDICT CHEAMĂ LUMEA LA UN ASSISI II

Papa Benedict de la Roma a chemat lumea la o continuare a celui mai mare eveniment ecumenic al secolului XX – Rugăciunea de Pace de la Assisi din 1986 împreună cu reprezentanţi ai oricărei religii ţopăind primprejur şi rugându-se la ,,dumnezeii” lor într-o enormă slujbă de rugăciune sincretistă care a cuprins un mare număr de biserici şi scene de desfăşurare de pe cuprinsul întregului oraş.

Un film reprezentativ pentru acest eveniment tulburător este disponibil aici:

În discursul său cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii din 2011, Papa a rostit o afirmaţie tipic contradictorie (demnă de limbajul Babilonului despre care vorbea Ludmila Perepiolkina): ,,Calea pe care trebuie să apucăm nu este calea relativismului şi a sincretismului religios. Biserica, de fapt ,,vesteşte, şi este obligaţia ei de a vesti fără greş pe Hristos care este calea, adevărul şi viaţa (Ioan 14:6); în Hristos, întru care a împăcat Dumnezeu pe toate cu sine Însuşi, îşi află oamenii plinătatea vieţii religioase”. Aceasta nu exclude în nici un fel dialogul şi căutarea comună a adevărului în diferitele aspecte ale vieţii pentru că, după cum ar spune sfântul Toma D’Aquino ,,orice adevăr, oricine l-ar rosti, vine de la Duhul Sfânt”… Anul 2011 marchează cea de-a 25-a aniversare a Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Pace convocată la Assisi în 1986 de către Papa Ioan Paul al II-lea. Cu acea ocazie, conducătorii marilor religii ale lumii au dat mărturie că religia este un factor de uniune şi pace, şi nu de divizare şi conflict. Amintirea acelei experienţe ne dă motive de speranţă într-un viitor în care toţi credincioşii se vor înţelege pe ei înşişi şi vor fi de fapt, agenţi ai dreptăţii şi ai păcii.”

Potrivit New York Times, (vezi mai jos) Papa a spus apoi că, ,,aş călători ca un pelerin la Assisi în luna octombrie, invitându-i pe creştinii de alte confesiuni, lideri ai altor credinţe ale lumii şi, în mod ideal, pe toţi oamenii de bună credinţă, să evoce gestul istoric căutat de predecesorul meu şi să reînnoiască angajamentul credincioşilor de toate religiile de a-şi trăi propria viaţă religioasă ca pe o slujbă pentru cauza păcii”.

Deci, în numele nepăşirii pe calea relativismului şi a sincretismului religios, Papa Benedict intenţionează să calce pe urmele paşilor lui Ioan Paul al II-lea prin orchestrarea unui continuări a celui mai mare eveniment sincretist din istorie.

Ce modalitate de a începe anul 2011!

Sursa

1 Tesaloniceni 5,3  Atunci când vor zice: pace şi linişte, atunci, fără de veste, va veni peste ei pieirea, ca şi durerile peste cea însărcinată, şi scăpare nu vor avea.

Acest articol a fost publicat în ecumenism, erezii, paganism și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la PAPA BENEDICT CHEAMĂ LUMEA LA UN ASSISI II

  1. Usor, usor se împlinesc profețiile, iar tocmai cei ce l-au condamnat pe Isus si o fac in continuare prin atitudinea lor de nerespectare a Cuvântului, exact ei sunt cei ce vor sa dovedească ca sunt cei alesi*.
    Trist este ca împreuna cu aceștia, o mare mulțime este trasa acolo unde nu ar trebui sa ajungă decât Satan Diavolul si îngerii săi răzvrătiți – trist!
    Profetia din Tesaloniceni se va împlini după ultima profeție a lui Daniel, iar ziua si ora nu le știe nimeni, știm altceva*…. Doar din Scripturi si nu Arsenie Boca sau alții, ca si cum Biblia ar fi incompleta…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s