Ştiri necenzurate – ecumenism fără frontiere

 

Conducători de vârf ecumeniști ai Vaticanului la Moscova

Redactor șef: ecumenism la viteză maximă, între Patriarhia Moscovei și Vatican.
Sursa: CatholicCulture.orgConducători de vârf ecumeniști ai Vaticanului la Moscova pentru întâlnirea cu Patriarhul ortodox.
Cardinalul Kurt Koc h, noul președinte al Conciliului Pontifical pentru unitatea creștină, călătorește la Moscova în acest weekend pentru prina sa întrevedere cu cârmuitorii Bisericii Ortodoxe Ruse.
Cardinalul Koch se va întâlni cu Patriarhul Kiril, care a fost purtătorul ecumenic de cuvânt șef  pentru Patriarhia Moscovei, înainte de alegerea sa din ianuarie 2009 în calitate de întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse. Întâlnirea lor urmează imediat după vizita la Vatican a președintelui Rusiei Dimitri Medvedev, care a dat naștere unor speculații potrivit cărora liderul rus ar putea fi purtătorul unui mesaj neoficial din partea patriarhiei Moscovei.

sursa

Biserica Ciprului găzduiește mai multe întruniri ecumeniste

sursa:  Ekkleisa http://www.ekklesia.co.uk/node/14277

Consultări inter-ortodoxe examinează natura și chemarea bisericii (vă dați seama? Atâtea sinoade ecumenice, atâta nor de mărturii din viața bimilenară a Bisericii și de scrieri ale Sfinților Părinți nu i-au lămurit ce fire şi ce menire are Biserica şi e nevoie de ,,consultări” şi eventual de lămuriri și sugestii venite chiar de la CMB).
O consultare interortodoxă la care s-au prezentat aproximativ patruzeci de participanţi bisericesţi vârstnici, petrecută de-a lungul unei săptămâni întregi, îşi încheie lucrările, în Cipru la Ayia Napa.

Ţinta consultărilor începute pe 3 martie 2011 este de a aduce nişte înţelegeri ortodoxe desluşite ca parte a dezbaterilor ce au loc în toată lumea cu privire la doctrina despre Biserică, sau ,,ecleziologie”. Adunarea este găzduită de Biserica Ortodoxă din Cipru.

Cei care participă vin din partea Bisericilor Ortodoxe Răsăritene şi Orientale (aşa se denumesc ,,bisericile” eretice monofizite), sunt cârmuitori ai Bisericii, profesori universitari şi teologi, bărbaţi şi femei precum şi tineri, din care majoritatea sunt membrii ai Comisiei pentru Credinţă şi Organizare a Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB). (iată cine ne învaţă astăzi ce este Biserica)

Ei dezbat documentul comisiei pentru Credinţă şi Organizare a CMB ,,Natura şi chemarea Bisericii” generând un răspuns ortodox comun (???) la ceea ce a fost descris ca fiind ,,acest text teologic important”.


Acest articol a fost publicat în ecumenism, ortodoxie necenzurata, Ştiri necenzurate despre Biserică și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ştiri necenzurate – ecumenism fără frontiere

  1. Daniel zice:

    Se inmultesc, Dumnezeu sa ne pazeasca!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s