Ştiri necenzurate – Prigoană împotriva Mănăstirii Esfigmenou

Poliția greacă aflată la Muntele Atos l-a arestat  (27. 02. 2011 S.V./12.03. S.N.) pe Părintele Grigorie de la Mănăstirea Esfigmenou. El a fost mai apoi transferat din Muntele Atos. Părintele Grigorie este unul dintre părinții cârmuitori de la Mănăstirea Esfigmenou.

El este editorul publicației bilunare a Mănăstirii, Boanerges (Fiii Tunetului; Marcu 3:17) care este citită de Creştinii Ortodocşi Adevăraţi din lumea întreagă. Boanerges este cel mai bună publicaţie periodică tipărită de Adevărata Ortodoxie iar arestarea Părintelui Grigorie este o încercare de a rupe legătura pe care Creştinii Ortodocşi Adevăraţi din întreaga lume o au cu Mănăstirea.

Această încălcare a drepturilor umane elementare săvârşită asupra celor 107 de părinţi ai Mănăstirii este comisă de guvernul grec în numele Patriarhiei Constantinopolului. Vocea părinţilor de la Esfigmenou care proclamă cu îndrăzneală Credinţa Ortodoxă a devenit mai puternică cu fiecare atac săvârşit împotriva Mănăstirii. Vă rugăm să-i pomeniţi pe toţi acei părinţi în rugăciunile voastre.

sursa

Iată ca „ortodoxia” oficiala nu mai ia in seamă câtuşi de puţin poruncile biblice şi canoanele care interzic fără nici un echivoc prigoana .

Aceşti „ortodocşi” au aruncat fără nici o reţinere la gunoi îndemnurile apostolului Pavel :

Pliniţi bucuria mea, ca aceeaşi să cugetaţi , aceeaşi dragoste având ,                                           un suflet fiind, una cugetând.

Nimic făcând cu prigonire sau cu mărire deşartă ; ci cu smerenie                                              unul pe altul socotind a fi mai de cinste decât pe sine .

Filipeni 2, 2-3 , Biblia ediţia 1914

Cei care se dedau la astfel de acţiuni , intra sub caterisirea canonului 27 APOSTOLIC

CANON 27
Episcopul, sau Presbiterul, sau Diaconul, ce va bate pe credincioşii care
ar păcătui, ori pe necredincioşii ce ar fi nedreptățit, ori prin unele ca acestea
ar voi a‐i înfricoşa, poruncim să se caterisească. Că nicăieri Domnul ne‐a
învățat aceasta. Ci dimpotrivă, el bătut fiind, nu bătea, ocărându‐se, nu
ocărârea, pătimind, nu îngrozea. [Sobor 1 şi 2: 9; Anti: 5; Carta: 57, 62, 76, 83,
99, 100, 106, 107; Episto 1 Petru: 2:22]
TÂLCUIRE
Învățând Domnul pe Ucenicii săi Dumnezeieştile sale Porunci, zicea: «Cele
ce zic vouă Ucenicilor mei, tuturor (creştinilor) le zic.» [Marcu 13: 37; Matei 5:
39] Iar una din Poruncile lui este, ca să întoarcem obrazul nostru cel stâng, celui
ce ne‐ar lovi peste cel drept. Deci dacă de toți creştinii trebuie a se păzi porunca
aceasta, cu mult mai vârtos de cei Ierosiți (adică sfințiți, ori Preoțiți). Şi mai ales
de Episcopi, pentru care scria Dumnezeiescul Pavel către Timotei: «Cum că
Episcopul se cade a nu fi bătăuş.» [1 Timotei 3: 3] Pentru aceasta şi Canonul                      acesta, zice: Oricare Episcop, ori Preot, ori Diacon loveşte pe creştinii ce îi
greşesc, ori pe necredincioşii ce ar nedreptăți pe alții, şi voieşte adică, ca cu
lovire cele de acest fel, se fac să se teamă de el ceilalți, poruncim să caterisească
unul ca acesta. Pentru că Domnul întru nici o parte a Evangheliei ne‐a învățat
să facem aceasta. Iar mai ales cu totul dimpotrivă cu pilda sa ne‐a învățat.
Pentru că bătându‐se de ostaşi, şi de Iudei, în vreamea patimii, n‐a ridicat mâna
sa să‐i bată şi el, prihănindu‐se şi ocărându‐se, nu ocăra, nici prinănea. Şi
pătimind pe Cruce, nu îngrozea că îi va pedepsi, ci ruga pe Tatăl său ca să‐i
ierte. Ai căruia Domn următori se cade a fi cei Ierosiți, mustrând însă pe cei ce
păcătuiesc şi nedreptățesc, ca şi ceilalți să se teamă. Precum zice Pavel, şi
înțelepțindu‐i, uneori cu învățătura şi sfătuirea, iar alteori şi cu Bisericeştile
certări, dar nu şi izbăvind cu urgie, şi cu mânie, pentru necinstea, să zicem, ori
pentru greşeala ce le‐a făcut unii ca aceştia, ori bătându‐i şi toiegindu‐i. Pe
însuşi acest Canon şi Canonul 9 al Soborului 1 şi 2 pomenindu‐l, zice: Cum că
nu numai se caterisesc Ierosiții acei ce vor lovi însuşi cu mâna lor, ci şi acei ce
vor pune pe alții să bată.

Pentru a vedea nemaipomenita făţărnicie a patriarhiei ecumenice , care pe ortodocşi îi prigoneşte însă cu ereticii si păgânii vrea să dialogheze , citiţi şi :  Bartolomeu I: vom continua dialogul cu Papa şi cu Islamul

Publicitate
Acest articol a fost publicat în ortodoxie necenzurata, prigoana bisericii, prigoana vechilor calendaristi, Ştiri necenzurate despre Biserică și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Ştiri necenzurate – Prigoană împotriva Mănăstirii Esfigmenou

 1. zoro zice:

  Hristos a inviat ! Sintem un grup de crestini care sintem impotriva ecumenismului, a 666 si care ne-am ingradit de BOR (conform canoanelor sf. parinti ) din cauza slujitorilor din cadrul acesteia care il tradeaza pe Hristos fara nici o rusine si fara nici o remuscare clipa de clipa si avem o mare rugaminte . Dorim sa luam legatura cu pr. Nichita Pascan sau cu BISERICA ORTODOXA TRADITIONALISTA (vechi-calendarista) A GRECIEI . Cine ne poate ajuta cu o adresa de contact va rugam sa ne contactati la email zori.rino@yahoo.com
  Asteptam cu nerabdare cu speranta ca se v-a gasi un adevarat crestin care poate si vrea sa distinga ADEVARUL DE MINCIUNA, LUMINA DE INTUNERIC si care are curajul sa ne de-a o mina de ajutor cu aceasta informatie atit de pretioasa pe care o cautam de luni de zile. Doamne ajuta!

 2. marin zice:

  Hristos a inviat !
  Pentru a lua legatura cu parintele Nichita Pascan si sinoadele traditionaliste din Grecia , cel mai bine este sa postati acelasi comentariu pe blogul traditia ortodoxa , blog care tine legatura cu parintele si care apartine de un sinod traditionalist grec : http://traditiaortodoxa.wordpress.com/

 3. zoro zice:

  Cu parere de rau va spunem ca am scris si la http://traditiaortodoxa.wordpress.com/ cit si la multe alte site insa nimeni nu a vrut sa ne auda macar, dar spre marea noastra bucurie acest site este primul care ne-a publicat un astfel de comentariu despre pr. Nichita Pascan , nimeni absolut nimeni nu au avut nici un pic de bunavointa si constiinta crestineasca sa ne ajute intr-un fel. Nu putem intelege de ce crestini din tara noastra nu inteleg ca nu noi gresim cei care nu vrem sa ne amestecam cu intunericul , ci vinovati sint cei accepta intunericul de buna voie si care vor sa ne convinga si pe noi ca „intunericul a devenit lumina”. Doamne ajuta!

  • Stanca zice:

   Din experienta pot spune ca cei care se ocupa de site-ul traditia ortodoxa raspund, dar mai tarziu. Probabil ca nu stau toata ziua pe internet. Cat despre constiinta crestineasca, am simtit si eu ca exista un fenomen trist. Nimeni nu vrea macar sa stie adevarul, ci vor cu totii sa se indulceasca cu gandul ca se afla in biserica si ca e bine si ca se vor mantui. Oficialii si traditionalistii oficialilor sunt ipocriti, se feresc de subiectele care ating adevarul si manifesta ura cea mai mare fata de cei care se rup de ei. Nu sunt in stare sa se ia in piept cu adevarul si tot croseteaza pe langa el. Ba se fac ca nu stiu, ba dau alta interpretare, ba cenzureaza, ba interpreteaza gresit, ba iti arunca in fata ca esti eretic, schismatic ca nu stai cuminte sub ierarhii lor eretici. Sunt extrem de putini oameni care cauta sincer adevarul si nu prea isi pierd vremea pe net. Sunt putini, fragmentati, fara sa se cunoasca sau sa aiba legatura intre ei. Dar Dumnezeu lumineaza pe fiecare din cei care-L cauta cu sinceritate.

 4. corina zice:

  pentru Zoro: Iti pot da eu adresa. Scrie-mi pe adresa „corina.dragan@yahoo.com” . Adresa ta e gresita. Nu pot transmite

 5. zoro zice:

  Va rog sa ma scuzati adresa corecta este zoro.rino@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s