Ştiri necenzurate – Duminica Ortodoxiei transformata din sărbătoarea biruinţei Ortodoxiei în “horă ecumenistă”

 

Dacă lucrurile au început cu lepădarea Tradiţiei, au continuat cu implicarea în mişcarea ecumenistă, acum suntem martori la o ,,duminică a Ortodoxiei” sărbătorită împreună cu ereticii. ,,Ortodoxia oficială” nu mai rostește demult Sinodiconul Ortodoxiei pentru că nu mai crede în anatemele rostite împotriva ereticilor și pentru că ereticii sunt mai nou de față. Oare ce-or mai fi înțelegând ei din duminica Ortodoxiei? Or fi înțelegând probabil un fel de serbare cu ocazia zilei numelui de ,,ortodox” la care trebuie să vină și ,,frații creștini de alte confesiuni” pentru ca să ne felicite de ziua noastră.

Slujbe antiohiene de ,,Duminica Ortodoxiei” în Colonia (vechiul nume al orașului german Köln)

sursa

Credem că fotografiile vorbesc singure. Cea de mai sus este foarte grăitoare.
Iată un album de fotografii referitor la Duminica Ortodoxiei în Catredrala antiohiană din Colonia (Köln) :  album

Procesiunea cu cei doi delegați papistași care a condus la fotografia de mai sus, se poate vedea aici :

 

Am dori să atragem atenția asupra unui fapt curios. Sunt mai mulți ierarhi din ortodoxia oficială căzută în erezia ecumenistă care mor în Duminica Ortodoxiei sau în momente ori circumstanțe care îți dau de gândit. În Duminica Ortodoxiei a murit și Lavru Skurla, mitropolitul de tristă amintire al ROCOR care a semnat actul de (apostazie) unire cu Patriarhia Moscovei. Un alt campion al apostaziei, pe frontul ecumenismului, mitropolitul ,,ortodox” rus Nicodim Rotov care era de fapt catolic în ascuns, a murit la picioarele Papei. ,,Este binecunoscut faptul că un anume binecuvântat nebun pentru Hristos i-a prorocit mitropolitului Nicodim felul în care avea să moară: ,,iar tu, câine ce ești, vei muri la picioarele Papei de la Roma!” Acest fapt s-a petrecut în 1978 în timpul audierii sale de către noul ales Ioan Paul I. (,Pravoslavie ili smert’ (Ortodoxie sau moarte), nr. 1. Moscova, 1997, pag 8 ) (Ecumenismul, calea spre pierzare – capitolul intitulat ,,Diavoli în sutane”)

Miron Cristea, ,,patriarhul” de tristă amintire al BOR a murit pe 6 martie 1939 (adica cu șase săptămâni înainte de Sfintele Paști ale anului 1939 care s-au sărbătorit pe 27 martie stil vechi / 9 aprilie stil nou), adică a murit a doua zi după Duminica Ortodoxiei. Suntem încredințați că și el a fost chemat să dea răspuns pentru felul în care a apărat sau a prigonit Ortodoxia.

Poate că ar fi interesant să mai cercetăm și morțile altor ierarhi ecumeniști.

Conducător ,,ortodox” de slujbe ecumenice moare la vârsta de 75 ani (în Duminica Ortodoxiei)

JOHNSTOWN – Mitropolitul Nicolae Smisko, cârmuitorul spiritual al Eparhiei americane Carpato-Ruse din SUA, a murit duminică după purtarea unei lupte curajoase cu cancerul.

Smisko avea vârsta de 75 ani.

Smisko era cunoscul în plan local pentru slujbele ecumenice pe care le-a cosponsorizat împreună cu episcopul Iosif Adamec al eparhiei de la Altoona – Johnstawn și cu episcopul Grigorie Pile din Sinodul din Alleghenu al Bisericii evanghelice luterane din America.

Adamec l-a vizitat sâmbătă pe Smisko, a spus luni purtătrul de cuvânt eparhial Tony deGol.
,,Episcopul este întristat de moartea mitropolitului Nicolae” a spus DeGol. ,,Eiscopul l-a considerat prieten apropiat”.

Cea mai recentă slujbă ecumenică a fost ținută pe 13 februarue la Catedrala Sfântul Ioan Gualbert din Johnstown, găzduită de Adamec.

,,Mitropolitul Nicolae a ţinut să fie acolo în ciuda faptului că era foarte bolnav. Cred că aceasta spune multe despre angajamentul său pentru cauza ecumenismului şi pentru unitate”, a spus DeGol.

Smirko a vorbit despre reunirea ramurilor catolică şi ortodoxă a bisericii creştine. Cele două s-au despărţit în 1054 după ce reprezentanţii ambelor părţi au pronunţat anateme şi blesteme una asupra celeilalte la Constantinopol

,,(Papa) Ioan Paul (II) ne-a reamintit că suntem o biserică cu doi plămâni: Răsărit şi Apus. Într-o zi, ne vom înceta dezacordurile şi vom deveni una”, a zis Smisko la o Liturghie memorială în cinstea defunctului Papă la Catedrala binecuvântatului Sacrament.

Remarcile lui Smisko au generat aplauzele episcopului Iosif Adamec, ale peste patruzeci de preoţi eparhiali şi diaconi şi ale diaconilor şi celor peste o mie de închinători prezenţi la Mesă.

Iată și aici ce spune un oficial:

Să fie ,,doar o coincidență?” Atât Nicolae Smisko cât şi Lavru Skurla au murit în Duminica Ortodoxiei.

Aici este o coincidenţă stranie Mitropolitul Lavru Skurla, Întâi Stătătorul ROCOR a murit în Duminica Ortodoxiei în 2008 (adică la un an după căderea ROCOR-ului prin unirea ei cu Patriarhia Moscovei, unire la care a pus umărul și Lavru)… Mitropolitul Nicolae Smisko, Întâi Stătătorul ACROD (American Carpatho-Russian Diocese) a murit în Duminica Ortodoxiei în 2011. Țineți minte, nu știu dacă aceasta este doar o coincidență sau dacă este o întâmplare încărcată de semnificație sau nu. În orice caz, sunt destul de în vârstă ca să știu că există multe lucruri în lumea noastră căzută lipsite de o explicație ,,rațională” sau ,,logică”.

Dumnezeu a luat dintre noi încă un mărturisitor statornic al Credinței (ce întorsătură dramatică, de la Mărturisitorii din vechime și ,,mărturisitorii” de astăzi)… în aceași zi de sărbătoare a Bisericii, după cum l-a luat și pe Lavru cel Tăcut din Jordanville (de unde o fi venind ,,cel Tăcut”? de la faptul că a preferat să tacă în loc să mărturisească cu tărie Adevărul?). Să mai amintesc că amândoi au fost fii ai Rusiei Carpatice? În orice caz, să nu facem risipă de cuvinte (chiar așa)… Moartea e ceva mult prea serios.

Pentru orice, există o vreme… iar acum e vremea doliului.

sursa

Noi nu credem că este o coincidență dar suntem de acord cu atributul de ,,stranie”. Şi nici nu ne trebuie prea mult să înțelegem că acești ierarhi sunt chemați să dea răspuns pentru felul în care au apărat și prețuit Ortodoxia.

 

Publicitate
Acest articol a fost publicat în ecumenism, erezii, new age, Ştiri necenzurate despre Biserică și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Ştiri necenzurate – Duminica Ortodoxiei transformata din sărbătoarea biruinţei Ortodoxiei în “horă ecumenistă”

  1. marius zice:

    din cate vad in album mi se face remarcata si prezenta IPS Serafim Joanta

  2. Stanca zice:

    Da, dumnealui e peste tot cu ocazii de-astea. Va da si el (si cei ce l-au trimis acolo) raspuns pentru felul in care ,,apara” Ortodoxia!

  3. A. M. zice:

    foarte tare 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s