Ştiri necenzurate de pe frontul ecumenist şi al desăvârşirii apostaziei-Ecumenismul în acţiune (aviz celor ce cred că nu există încă comuniune cu ereticii, in special celor ce vor „documente”)

Traducere şi comentariu de Serafim Larin

Pe 15 mai 2010, la cea de-a doua întrunire ecumenică a Bisericilor creştine din Germania (aşa numita ,,Kirchentag” – ,,Ziua Bisericilor”) s-a slujit o liturghie a tuturor ortodocşilor în Catedrala din Munchen a Bisericii Ruse din afara Graniţelor unită cu Patriarhia Moscovei ridicată în cinstea Noilor Mucenici şi Mărturisitori din Rusia (vă puteţi imagina ceva mai josnic şi mai batjocoritor decât o slujbă ,,ecumenică” în catedrala noilor mucenici care au preferat martiriul decât un loc călduţ într-o biserică serghianistă şi ecumenistă?). Catedrala a fost pusă la dispoziţie pentru această sărbătoare de către arhiepisopul Mark (Arndt) care jucase anterior un rol de critic amarnic al ecumenismului (exact după cum şi ierarhii BOR care sunt consideraţi ,,vladici mărturisitori” în mediile ,,tradiţionaliste” îşi joacă rolul cu mare măiestrie şi-i vor lăsa cu gura căscată pe ucenicii lor înşelaţi) şi care mai şi participase la Sinodul ROCOR din 1983 care a formulat ,,anatema” împotriva acestei învăţături. În orice caz, după unificarea ROCOR cu Patriarhia Moscovei, el şi-a relaxat atitudinea.

Liturghia a fost condusă de mitropolitul grec Augustin, slujită împreună cu ierarhi ruşi şi români şi cu preoţi din bisericile oficiale rusă, greacă, bulgară şi sârbă (oficiale, adică cele ce fac parte din Consiliul Mondial al Bisericilor).

După cum a relatat ,,Dveri GB”, în timpul liturghiei au cântat coruri aparţinând comunităţilor ortodoxe rusă, bulgară şi română din Munchen.

După slujbă, mitropolitul Augustin a rostit o predică despre însemnătatea şi puterea ortodoxiei printre oamenii heteodocşi din Europa.

După cum a remarcat publicaţia de pe internet ,,Religia în Ucraina”, cel de-al doilea forum ecumenic intitulat ,,Kirchentag” care a reunit creştini germani din Munchen între 12 şi 16 mai, a fost organizat în principal de către catolici şi protestanţi. Şi totuşi, au participat şi reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe, inclusiv ,,anti-ecumenista” ROCOR-MP (adică acea porţiune din Biserica Rusă din Afara Graniţelor care s-a unit cu Patriarhia Moscovei). După cum relatează SOP, circa 20.000 persoane din toate confesiunile, ortodoxă, catolică şi protestantă, au participat la marea slujbă ecumenică care a deschis ,,Kirchentaz”. Mitropolitul Serafim (Joantă, din Patriarhia României) şi arhiepiscopul Teofan al Berlinului şi Germaniei (Patriarhia Moscovei) au fost activiştii de frunte din timpul slujbei.

Câteva coruri din mai multe parohii (greacă, rusă, sârbă şi română) au cântat în timpul liturghiei. Pâinea, vinul şi uleiul au fost binecuvântate în timpul privegherii de toată noaptrea, şi s-au mărunţit în mii de bucătele şi împărţit tuturor celor care au participat la slujba bisericească sub cerul deschis. În total, în jur de 130.000 creştini au participat la ,,Kirchentag” care s-a organizat de această dată sub deviza: ,,Credinţă, Speranţă”.

Numărul credincioşilor ortodocşi din Biserica Germaniei nu este foarte mare – în jur de 1.2 milioane în total, sau aproape 1.5% din populaţia ţării. Au participat la întrunire reprezentanţi din toate eparhiile diferitelor jurisdicţii ecumenice din Germania. Reprezentanţii ortodocşi la această adunare au organizat prezentări de cărţi şi de icoane precum şi cuvântări.

Comentariu: Acesta este genul de comportament eretic la care ne aşteptăm acum din partea organizaţiei religoase a lui Kiril – nicotină – Patriarhia Moscovei şi noul său vasal ROCOR (MP). Acoperiţi cu o mantie mincinoasă de evlavie şi credincioşie faţă de Hristos, aceşti trădători rătăciţi îşi etalează culorile ecumenice prin arhiepiscopul Mark al ROCOR (MP) îngăduind unei gloate de eretici să participe la o slujbă bisericească ecumenică într-o catedrală ortodoxă rusă! Şi ca să sporească această profanare, mii de eretici – care nu cred în învăţătura cea ADEVĂRATĂ a lui Hristos – au primit pâine, vin şi undelemn sfinţite! Arhiepiscopul Marc este vădit nepăsător faţă de cuvintele lui Hristos: ,,Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor” (Matei 7,6). Din contră, el a împărţit cele simbolizate prin aceste ,,perle” – Învăţăturile lui Hristos (vezi Matei 13,46) sau ,,tainele intime” ale adevăratei credinţe creştine – şi în special ale Euhastiei – unor indivizi care nu au în ei nici o evlavie sau credinţă. Este limpede că aceştia le-au primit şi le-au consumat în numele ECUMENISMULUI – al EREZIEI EREZIILOR!

Orice alt comentariu este cu totul de prisos.

sursa

 

Publicitate
Acest articol a fost publicat în ecumenism, erezii, new age, patriarhia Moscovei, ROCOR, Ştiri necenzurate despre Biserică și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ştiri necenzurate de pe frontul ecumenist şi al desăvârşirii apostaziei-Ecumenismul în acţiune (aviz celor ce cred că nu există încă comuniune cu ereticii, in special celor ce vor „documente”)

  1. adevarat ortodox zice:

    Oficialii ( CMB) , nu mai au demult ceva sfant de dat la ” porci” .

  2. Daniel zice:

    Vor fi judecati oricum, chiar si pentru faptul ca dau la porci ceea ce ei cred ca este sfant. Daca nu mai este sfant, este tot in cauza lor. Peste acest fapt, ei continua sa huleasca Duhul Sfant. Adauga pacat la pacat fiindca omul lipsit de Darul Sfantului Duh nu ramane lipsit de duh, ci se face salas al duhurilor necurate. Acolo unde intra unul singur, imediat aduce cu el un legheon de draci. De aceea, Mantuitorul a spus limpede ca nu putem sluji la doi domni. Totul se reduce la o fraza simpla: Ori cu Dumnezeu, ori cu uratorul de Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s