Ştiri necenzurate de pe frontul ecumenist – Fanarul celebrează sărbători musulmane

Muzeul Galata Mevlevihanesi a găzduit marţi cina tradiţională (sau cina de iftar) cu ocazia sfârşitului postului organizată de municipalitatea Beyoğlu, cu participarea clerului înalt din trei sfere ,,celeste’’. Iftarul a început cu un spectacol al dervişilor rotitori. Adresându-se celor prezenţi, muftiul de la Istambul Mustafa Çağrıcı a spus că Ramadan-ul a tins întotdeauna să devină o valoare împărtăşită în rândul tuturor celor credincioşi.

Fiind şi el prezent la cină, consulul general francez la Istanbul Herve Magro a spus că toată lumea ar trebui să aplece urechea la mesajul transmis de Ramadan-ul cel Sfânt. ,,Indiferent în ce religie credem, este întru totul datoria noastră să facem o lume mai bună, un loc mai paşnic”, a spus el.

Mesaj de pace din partea clericilor

 

Patriarhul ortodox grec Bartolomeu a spus că postul îşi adevereşte întreaga semnificaţie atunci când este însoţit de celelalte virtuţi ca de pildă păşirea pe o cale a decenţei, modului de a fi bun şi drept, păzindu-te de abatere sau de invidie, ajutându-i pe cei aflaţi la nevoie, protejându-i pe cei slabi şi împărtăşind fericire şi dragoste. 

Rabinul şef al evreilor din Turcia İsak Haleva a spus că toate religiile cereşti transmit acelaşi mesaj şi anume ,,că toţi am fost aduşi pe această lume de aceeaşi părinţi”. El a spus de asemenea că Ramadanul a fost o lună a milosteniei, în timpul căreia a trebuit să fim mai milostivi unii faţă de alţii, altfel neavând nici un drept să cerem milostivirea lui Dumnezeu.

,,Acesta este cel mai important mesaje pe care ni-l dă luna aceasta. O mare parte a economiei globale se cheltuieşte pe armament. Este voia lui Dumnezeu ca fraţii să se omoare unii pe alţii? Destul cu asta; trebuie să încetăm a ne mai lupta şi să începem să ne iubim şi să ne îngrijim unii de alţii. Turcia ar putea străluci ca o lumină deasupra lumii dacă reuşeşte să facă aceasta”, a spus el.

Muzeul Galata Mevlevihanesi va fi deschis pentru public după ceremonia sa de deschidere, care se aşteaptă să fie programată undeva pe la sfârşitul lui iulie până pe la începutul toamnei. Muzeul a trecut printr-o serioasă restaurare …

Dincolo de toate aceste poziţii ,,frumoase” şi ,,făuritoare de pace”, am vrea totuşi să ne amintim de o pildă recentă de ,,pace şi bună înţelegere între religiile celeste”, anume de ce a fost turcii în stare să le facă creştinilor din Smirna la începutul secolului XX, cu concursul şi sprijinul marilor puteri ,,democratizatoare”  ale lumii. Citiţi mărturia lui George Horton care a fost vreme de 30 ani consul general al SUA în Orientul Apropiat în cartea document de aici.  Nu de alta, dar un înţelept proverb românesc spune că ,,ce naşte din pisică şoareci mănâncă” iar noi ştim prea bine la ce să ne aşteptăm de la ,,prietenii” noştri. Şi mai încoace, să ne amintim cu câtă râvnă diabolică au bombardat forţele ,,de menţinere a păcii” pe fraţii noştri din Serbia chiar în ziua Sfintelor Paşti, şi cum au nimerit ei ,,din greşeală”  numai biserici şi mănăstiri (nicidecum vreo moschee sau vreo sinagoga), şi cum au pângărit ,,fraţii noştri musulmani” atâtea şi atâtea Sfinte Altare ale sârbilor ortodocşi!

Ruşine ,,patriarhului” şi trădătorului Bartolomeu care în loc să aducă lumii pacea lui Hristos, o vinde şi o dă pe ,,pacea” vrăjmaşilor pe care am simţit-o de atâtea ori pe pielea noastră cât e de ,,bună” şi de autentică!

surse

http://news-nftu.blogspot.com/2011/08/phanar-celebrates-muslim-holiday.html

http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=beyoglu-municipality8217s-iftar-unites-clergy-of-all-religions-2011-08-0

Publicitate
Acest articol a fost publicat în erezii, new age, Ştiri necenzurate despre Biserică și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s